Промоција љубавне поезије “Тајна дамине игре” Душана Милића

Промоција љубавне поезије “Тајна дамине игре” аутора Душана Дулета Милића одржана је вечерас у Студентском клубу дома 6 у Косовској Митровици.


О књизи је у име издавача књиге – Градске библиотеке “Вук Караџић” први говорио директор ове установе и књижевник Милан Михајловић.

“Како је дошло до издавања књиге најбоље знају људи који седе овде, пријатељи Дулета Милића, који су и моји пријатељи. Нисам ни знао да Дуле пише док наши боемски сусрети нису постали прожети тим причама. Онда се ето догодило, да баш пред сајам књига, Дуле и ја се сретнемо али конкретно са тим његовим рукописом који је једноставно сан о љубави. Ово нас све радује зато што имамо у нашем граду још једног суграђанина, којег сте сретали, познавали, и којег ћете убудуће сретати и то је доказ да он има песнички нерв у себи. Душан ме је, као издавача купио, тиме што он истински верује да права љубав постоји” рекао је Михајловић.

Ово је трећа по реду промоција књиге. Прва је организована на Београдском сајму књига крајем октобра након којег је књига представљена и у Старој Пазови.

Стихове из књиге је поред аутора казивала и Невена Млађовић.

Рецензент књиге, Сања Ерјавец Ковачевић каже да песник у књизи представља свој животни пут, кријући своје жудње, жеље и чежње и исконску потребу да два бића споји у једно.

“Имам ту част и задовољство да представим прву књигу стихова нашег суграђанина, који почиње са својим првим стиховима који су у овој књизи представљени као у амфитеатру душе. Зашто баш у амфитеатру душе? Па његова душа, као што је велика, писао је много година и никада није издавао. Али ово је први пут да он изда своје прве стихове обликоване, не само нежношћу, већ и лепотом жене. Песник нам представља свој животни пут, како сам га ја видела, кријући своје жудње, жеље и чежње, кријући своју снагу према другом односно мушкарцу према жени, исконску потребу да два бића споји у једно. Он је вечити заводник и његов стих је отпор. Ако гледамо версификацију стихова, видимо кратке, дубоке и сажете речи. Бити песник је мисаона тегоба. Расплет је увек између емотивне, психолошке и космичке љубави. Увек је ту да да своје симболичке слике, неку драму, потребу за страшћу, што је управо Душан урадио”, рекла је Ерјавец Ковачевић.

Аутор књиге Душан Милић каже да је одзив публике био фантастичан и да се друга збирка песама очекује на овогодишњем Београдском сајму књига.

“Косовска Митровица се показала да има разумевање, пре свега за љубавну поезију. Све је било у најбољем реду, а вече је било дивно. Наравно да ћу и даље наставити да пишем, не свакодневно јер некада инспирација долази и са неба, што значи да у неким тренуцима, када нисмо свесни да те речи имамо у свом мозгу и бићу, оне се само појаве. Нова збирка песама је већ спремна и само чекамо рецензију и коректуру и надамо се да ћемо се видети на овогодишњем сајму књига” рекао је Милић.

Душан Дуле Милић (1970) је рођен и живи у Косовској Митровици, студирао је сликарство. Поезију пише још од раног детињства и отац је двоје деце.

Организатор догађаја је Градска библиотека “Вук Караџић” и Студентски центар “Приштина – Косовска Митровица” под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица.

Author

ГБВККМ