Одржана промоција збирке љубавне поезије Ранка Ђиновића “Све руже са твојих усана”

Промоција љубавне позије Ранка Ђиновића под називом “Све руже са твојих усана” одржана је вечерас у Студенстком клубу у Дому 6 у Косовској Митровици.


Поред аутора о самој књизи су говорили директор Градске библиотеке “Вук Караџић” Милан Михајловић, Марија Миљковић, асистент на катедри за српску књижевност и језик као док је стихове казивала Зорка Прашовић, студент треће године Филозофског факултета на катедри за српску књижевност и језик.

Аутор књиге, Ранко Ђиновић каже да је назив књиге метафора љубави према жени “као цвету којег треба неговати”.

“Ова књига је својеврсни ламент љубави према жени и “Све руже са твојих усана” је метафора љубави према жени као цвету којег треба неговати и пазити и непрестано изражавати дивљење, јер је то жена заслужила својим постојањем. Не постоји савршена заједница али постоји савршена љубав и та савршена љубав прашта и воли. Жена је савршено и уздигнуто биће које обнавља свет” казао је Ђиновић.

Директор Градске библиотеке “Вук Караџић” Милан Михајловић истиче да је Ранкова трећа збирка љубавне поезије и да је у њој употпунио склад љубави и родољубља.

“Ми се дуго познајемо и ово је његова десета књига која излази уочи 8. марта и то је некако постала пракса да нас Ранко сваке године уочи 8. марта обрадује са књигом љубавне поезије. Ово је његова трећа по реду љубавна поезија и морам да кажем да је најбоља. Најбоља је зато што је она потпуни склад љубави и родољубља, перфектно спојена, која има ту нит према узвишеној жени али и према завичају који је напустио али му се увек радо враћа, што потврђује и вечерашњи долазак” рекао је Михајловић.

Издавач књиге је “Панорама- Јединство” из Приштине у органзацији Градске библиотеке “Вук Караџић” и Студентског центра “Приштина – Косовска Митровица” под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица.

Author

ГБВККМ